Tak ramai artis yang punya bakat lain selain berlakon atau menyanyi. Emma Maembong dilihat sebagai antara artis bertuah kerana dia juga sebenarnya sangat hebat melukis.

Menyedari kebolehannya ini menyebabkan Emma tidak teragak-agak untuk mengeluarkan tudung jenama sendiri menggunakan lukisan tangan yang dilukisnya sendiri. Emma memperkenalkan koleksi terbaru yang masih panas dari #mysketchbookshawl oleh Emma Maembong.

Umum ketahui Emma mempunyai bakat terpendam yang diwarisi dari bapanya seorang pelukis terkenal negara Ismail Maembong. Dia dikatakan mengikut jejak langkah ayahnya yang memang pelukis tersohor di negara kita.

Bercerita bagaimana dia boleh melukis, Emma memberitau berbanding adik beradik lain, dia memang rapat dengan ayahnya itu sejak kecil

KESERASIAN BERSAMA AYAH EMMA

“Semasa kecil dan remaja dulu, Emma selalu dampingi ayah. Kami bersama-sama mencurah idea dan selalu leka melukis sampai pukul tiga hatta empat pagi,” ujar Emma.

EMMA PUNYAI BAKAT YANG TERSENDIRI

 

@emmartw @emmartw @emmartw @emmartw✍🏻🌸 video : @wanrosley makeup @sheira_dtouch ❤️ #emavengers #emmamaembong @emavengers

A post shared by EmmaMaembong (@emma_maembongofficial) on

Apa yang menariknya karya-karya dalam edisi #mysketchbookshawl ini menggunakan digital printing hasil lukisan Emma sendiri, terus dari buku sketch Emma. Bukan beli kain dan rebrand tau!

Selain memiliki koleksi tudung lukisan Emma, ada juga charm diberi percuma yang boleh dijadikan loket atau koleksi bangle. Jom kita lihat hasil Emma Maebong dalam setiap helaian hijabnya.

KOLEKSI METAFORA SHAWL

Sunguh berseni buatannya

Lain daripada yang lain

Menggunakan fabrik satin

Harga mampu milik

Dapat 'charm' free

 

Be Beautiful, Be You w MySketchBookShawl 📒🖍 . Introducing : LIBELLE SHAWL . PRODUCT DESCRIPTION • Material : Satin • Color Code : brown • 60cm Width x 2m Length 💠Each shawl came with exclusive individual box packaging. 💠Each Shawl will get Free charms. . PRICE . • RM55 (SPECIAL LAUNCH PRICE OFFER) • Price stated including postage fee . TO PURCHASE . •Whatsapp +60129115060 . Disclaimer : Colors as shown in the photos may vary from the actual colors of the garments as the process of photography involves a lot of transitions and changes. . Happy Shopping lovelies 💖 . . #EmmaMaembong #EmaVengers #mysketchbookshawl #mysketchbookshawlbyem #LibelleShawl #emmamaembongreadytowear #emmartw

A post shared by Emma Maembong Sketch (@mysketchbookshawl_hq) on

Tahniah Emma Maembong semoga karya seni Emma dapat dikongsi bersama peminat setia Emma. Rugi siapa yang tak memilikinya kerana hasil lukisannya ini cukup eksklusif.

SUMBER: INSTAGRAM EMMA MAEMBONG